Darko Lukić: NADA IZ ORMARA - GK Požega i UAOS

25.01.2012

Hrvatski dom Vukovar - utorak, 31. siječnja 2012. u 20.00 sati

 

Nada iz ormara Predstava Darka Lukića „Nada iz ormara" u izvedbi Umjetničke akademije u Osijeku i Gradskog kazališta Požega premijerno je izvedena u režiji Majkla Mikolića. Svojevrsnu komediju s radnjama stvarnosti i privida igrali su Franjo Tončinić, Katarina Baban, Selena Andrić i Mirel Huskić, za scenu i kostime pobrinula se Ivana Živković, a za scenski pokret Maja Đurinović.


Kroz tekst u kojem se isprepliću različiti žanrovi, riječ je o našoj realnosti danas. Na prvi pogled prpošno i u početku bez namjere da prodre dublje ispod površine , što se s odmicanjem radnje sasvim mijenja, predstava nas nepretenciozno uvodi u nove i nove situacije. Baš kao što i život može biti ovakav ili onakav, prividno ili stvarno.


Nada dolazi u predstavu iz stvarnosti, kao osoba, a možda i kao osjećaj. Jednostavno, komično i naivno ona zavodi pisca Ivana, koji se mijenja, u rasponu od dr. Jekylla do Mr. Hydea, nasuprot pojavne agresivnosti i prizemnosti jednog snagatora, Nadinog dečka, a uz čarobiranje Nadine “drage majke“. Svi zajedno završe u ormaru koji je pun stvarnosti ili privida, s bezbroj priča iz mašte pisca. I kad pomislimo da su stvari krenule kako treba, sve završava i počinje u isto vrijeme novim apsurdom. Uz puno dinamike, mobilnosti scene, plesa i glazbe, glumci su predstavu odigrali bez daha, da bi i publiku cijelo vrijeme držali bez daha. Za sve koji smo je odgledali, a pogotovo za sve one koji nisu, ponovno izvođenje valjda nećemo morati dugo čekati.


Ovom predstavom nastavlja se višegodišnja uspješna suradnja Grada Požege i Umjetničke akademije u Osijeku.


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 307 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave