Dušan Kovačević: PROFESIONALAC - Kazališna družina "Glumci u Zagvozdu" i Satiričko kazalište Kerempuh

20.04.2012

Predstava "Profesionalac", nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališne družine "Glumci u Zagvozdu", gostuje u Hrvatskom domu Vukovar u četvrtak, 26. travnja 2012. u 20.00 sati.

 

Ulaznice po cijeni 35 kn parter i 25 kn balkon prodaju se na blagajni Hrvatskog doma radnim danom 10 – 13 sati i 2 sata prije predstave. Tel. blagajne 450-679.

 

Autor teksta je Dušan Kovačević, redatelj Bogdan Diklić, glume Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević i Goran Navojec/Siniša Ružić.

 

"18 godina policajac Luka Laban bio je na slučaju profesora Teodora Kraja. S promjenom vlasti bačen je na ulicu jer se prerevno bavio gospodarskim kriminalom. I počeo je biti smetnja, kamen u cipelama.

Ova velika drama prožeta je preispitivanjem biti osnovnog ljudskog dostojanstva, a njezin je dijalog snažan u svojoj ogoljenosti i sveden na najbitnije (jer kad se spašava glava, ne rasipaju se riječi)."

Dora Delbianco

 

"Od premijere u Beogradu, u Zvezdara teatru, sa maestralnim Batom Stojkovićem i Bogdanom Diklićem, ova priča je izvedena u mnogim pozorištima širom sveta, od San Franciska, preko Njujorka do Moskve, od Londona do Teherana, od gradova na 'kraju', do gradova u 'centru sveta'.

Priča o 'profesionalcima' i 'amaterima', o lovcu i vuku, ili, o vuku i ovci, večita je priča o lovu i lovini.

Tako je bilo, tako je danas, i tako će biti, jer ljudi vole da se love."

Dušan Kovačević


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Srijeda , 25.01.2012
Darko Lukić: NADA IZ ORMARA - GK Požega i UAOS


Prethodni unos:
Ponedjeljak , 26.03.2012
Otvoreno Vukovarsko lutkarsko proljeće


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 303 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave