KINO POD ZVIJEZDAMA

12.08.2022

Hrvatski dom Vukovar od 8. do 12. kolovoza u 21 sat na platou iza zgrade Hrvatskog doma (ili u dvorani Ružičkine kuće u slučaju lošeg vremena) prikazuje igrane filmove. Ulaz je slobodan.

 

Program se provodi uz potporu Grada Vukovara i u suradnji s Discovery film i video distribucijom.

 

PONEDJELJAK, 8.8. u 21.00

TALIJANSKA PRIČA (Made In Italy)

komedija, drama, romantika, 94 min.

Velika Britanija, 2020

Redatelj: James D'Arcy

Uloge: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan

Ova srčana romantična komedija radnjom je smještena u Toskanu, a prati boemskog londonskog umjetnika Roberta (Neeson) koji se sa svojim otuđenim sinom Jackom (Richardson) vraća u Italiju kako bi na brzinu prodao kuću koju je naslijedio od pokojne supruge. Međutim, nitko od njih dvojice nije spreman pronaći nekad prelijepu vilu u tako očajnom stanju… Renovacije kreću po zlu, a otac i sin ubrzo se nađu u sukobu – i to ne po prvi put. Zbog svog pomalo komičnog nedostatka iskustva u vezi radova u kući, Robert će potražiti pomoć od živopisnih lokalnih stanovnika, ali za Jacka stanje u kojem se nalazi kuća čini se da oslikava njegovu osobnu potragu za uspomenama na sretnija vremena s majkom. Kada se Jack zaljubi u Nataliju, živahnu mladu talijansku kuharicu, on kao da obnavlja svoje tijelo i dušu s delicijama iz njezine lokalne tratorije – sve do trenutka dok se ne nađu u opasnosti od Natalijinog ljubomornog i prijetećeg supruga…

 

UTORAK, 9.8. u 21.00

GUNS AKIMBO

akcija, komedija, triler, 98 min.

Velika Britanija, 2019.   

Redatelj: Jason Lei Howden  

Uloge: Samara Weaving, Daniel Radcliffe, Rhys Darby

Miles je zaglavio na poslu kojeg ne voli, još uvijek zaljubljen u svoju bivšu djevojku Novu. Ono što Miles ne zna jest da banda imena Skizm organizira smrtonosno natjecanje u njegovom gradu u kojem se potpuni stranci bore do smrti, a sve s ciljem zabavljanja milijunske publike koja natjecanje prati putem Interneta. Miles se ubrzo nađe u igri, prisiljen boriti se kako bi preživio. U početku se Milesovo dugogodišnje iskustvo bježanja od vlastitih problema isplaćuje pa tako uspijeva nadmudriti svog prvog neprijatelja… Ali kada Nova biva oteta, Miles mora konačno prestati s bježanjem, pobijediti vlastite strahove i boriti se za djevojku koju voli.

 

SRIJEDA, 10.8. u 21.00

ANNETTE

drama, romantika, glazbeni, 141 min.  

SAD, 2021.   

Redatelj: Leos Carax  

Uloge: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

Los Angeles, sadašnjost. Henry je stand-up komičar s otkvačenim smislom za humor. Ann je svjetski priznata operna pjevačica. Pod svjetlima reflektora oni čine jedinstveni i glamurozni par. Rođenje prvog djeteta, Annette, misteriozne male djevojčice s iznimnom sudbinom, preokrenut će njihove živote naglavačke.

 

ČETVRTAK, 11.8. u 21.00

UKRATKO LJUBAV (Long Short Story)

komedija, fantazija, romantika

Australija, 2021.

Redatelj: Josh Lawson

Romantična komedija. Kad se vječno zauzeti Teddy probudi ujutro nakon svog vjenčanja i otkrije da svakih nekoliko minuta prelazi u iduću godinu svog života, mora pametno iskoristiti svaki dragocjeni trenutak da ne izgubi ljubav svog života, i da nauči voljeti život koji gubi...

 

PETAK, 12.8. u 21.00

ČUDNIJE OD RAJA (Stranger Than Paradise)   

komedija, drama, 89 min. 

SAD, 1984.   

Redatelj: Jim Jarmusch

Uloge: John Lurie, Eszter Balint, Richard Edson

Eva (E. Balint), mađarska tinejdžerica, dolazi u posjet Willieju (J. Lurie), svojem rođaku koji živi sam u neuglednom predgrađu New Yorka, a zatim odlazi teti u Cleveland. Iako u početku ne djeluje oduševljen došljakinjom iz Europe, Willie ubrzo zavoli djevojku i razvije s njom topao odnos. Willijev prijatelj Eddie (R. Edson) također upozna Evu i svidi mu se. Eva ode, a kada Willie i Eddie slučajno zarade poveću svotu novca varajući na pokeru, odluče je posjetiti u Clevelandu... "Čudnije od raja" jedan je od najcjenjenijih Jarmuschevih filmova, drugi u karijeri, koji mu je donio i priznanje struke.



Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Utorak , 14.02.2023
LJUBAVNI FILMSKI POLUMARATON


Prethodni unos:
Srijeda , 15.06.2022
RADIONICE NA VUKOVAR FILM FESTIVALU


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave