HNK Varaždin: PRIČAJ MI O GORKOME

19.10.2012

HNK Varaždin gostuje u Hrvatskom domu Vukovar s predstavom PRIČAJ MI O GORKOME - u petak, 26. listopada 2012. u 20.00 sati. Ulaznice po cijeni 35 kn parter i 25 kn balkon prodaju se na blagajni Hrvatskog doma Vukovar radnim danom 10 - 13 sati i dva sata prije predstave. Tel. blagajne 450-679.

 

Predstava je nastala prema dvama autobiografskim romanima Mani Gotovac, Fališ mi, a koja je na scenu iznjedrila autoričinu ljubavnu priču s „čovjekom njenog života". Glume Hana Hegedušić kao mlada Mani, Lela Margitić kao ostarjela Mani, dok je uloga Gorkog pripala Robertu Plemiću. Praizvedba je održana 11. listopada 2012. na sceni Zvonimir Rogoz u varaždinskom HNK.

 

 

"Kada je predstavljena moja prva prozna knjiga Fališ mi, zima, proljeće u Profilovoj knjižari, kazališni prijatelji su primijetili:
- Pa to ti je za teatar. Hoćeš li adaptirati?
- Ne pada mi ni na kraj pameti. Dosta mi je teatra, zauvijek mi je dosta teatra, odgovorila sam.

(...)

Prošla je godina dana. Napisala sam drugu knjigu Fališ mi, jesen, ljeto. Nizala su se predstavljanja posvuda, po zemlji. Uporno sam tražila Hanu Hegedušić i Roberta Plemića. Neka baš oni, oni dvoje iz Varaždina, čitaju ulomke iz knjige. Iz večeri u večer postajalo je njima i meni sve jasnije kako nam se teatar uvlači u knjigu, pod kožu, i kako ga više ne ćemo moći zaobići." Mani Gotovac


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Ponedjeljak , 21.05.2012
Nick Wood: ZNAŠ LI ZVIŽDATI, JOHANNA?


Prethodni unos:
Srijeda , 10.10.2012
Kabare Terazje: DOBRA STARA VREMENA


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave