Ivan-Goran Vitez

19.09.2012

Redatelj Ivan-Goran Vitez gostuje na Petku u Ružički 21. rujna 2012. Tom prigodom prikazujemo dva Vitezova igrana filma: Posljednja pričest i Šuma summarum. Početak je u 20 sati, a ulaz slobodan.

 

GOST: IVAN-GORAN VITEZ, redatelj
U jednom intervjuu kaže: "Gle, bitno mi je da se jedna stvar shvati, da ja ništa ne idem raditi sa ciljem da sad to bude neki problem, da se nekome zamjerim jer pokušavam raditi filmove koji bi meni bili zanimljivi kad bih ih gledao…" Njegov provokativni kratki film "Pomor tuljana" odbijen je kao diplomski rad na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao srednjometražni film "Posljednja pričest", dokumentarac "Male ruke", TV-seriju "Zakon!" i 12 epizoda TV-serije "Bitange i princeze" te dugometražni film "Šuma summarum".

 

POSLJEDNJA PRIČEST, igrani, 2005, 45'
Darko, vlasnik lokalnog diskonta, usred noći budi mjesnog župnika kako bi s njim podijelio mračnu tajnu iz svoje ne tako davne prošlosti, ali i još ponešto. U prvoj ligi župnik bi se možda izvukao sa žutim kartonom, no u nižem rangu natjecanja dečki imaju svoja pravila.
Nagrade: najbolji filmu konkurenciji Kockice Zagreb film festivala 2005, najbolji scenarij na Danima hrvatskog filma 2006.
Uloge: Ivo Gregurević, Ivan Glowatzky, Zlatan Zuhrić Zuhra…

 

ŠUMA SUMMARUM, igrani, 2010, 120'
Članovima hrvatske marketinške agencije, odnedavno u vlasništvu Nizozemca, novi gazda priuštio je akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Kako se dan bliži kraju, svima polako postaje jasno da životi onih koji iz svega ovoga izvuku živu glavu više nikada neće biti isti.
Nagrade: 2 Zlatne arene na Puli 2010, najbolji film 2010.prema časopisu Film-mag.net
Uloge: Vilim Matula, Nataša Dangubić, Željko Konigsknecht, Nina Violić, Goran Navojec…

 

Petak u Ružički, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25, u Vukovaru. Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).



Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Utorak , 11.09.2012
Petak u Ružički - jesen 2012


Prethodni unos:
Ponedjeljak , 24.09.2012
ONDA VIDIM TANJU i NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave