Oblak i Dnevnik živih mrtvaca

23.06.2012

Petak u Ružički 26. listopada 2012. prikazuje "Oblak", dokumentarac o Luki Ritzu, u 20 sati te igrani film "Dnevnik živih mrtvaca" u 21.30. Ulaz je na obje projekcije besplatan.

 

20.00 OBLAK, dok. o Luki Ritzu, 2011, 78'
"Kuda idem ne znam, ali htio bih, kad umrem, da me kremiraju i stave u neku lijepu pepeljaru", zapisao je u svojoj potrazi za smislom života 14-godišnji Luka Ritz. Vjerojatno ni u najluđim snovima nije pomišljao da bi se to moglo dogoditi tako brzo. A dogodilo se ni pune četiri godine kasnije. Njegovo premlaćivanje i posljedična smrt 2008. godine te višemjesečna potraga za počiniteljima potresli su hrvatsku javnost i potaknuli snažnu građansku kampanju otpora maloljetničkom nasilju. Ovo je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti. Dokumentarac o gubitku sina jedinca, najboljeg prijatelja, dečka, te priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.
Nagrade: Dani hrvatskog filma, 2012 – najbolja montaža i produkcija; Liburnia film festival – najbolji film
Scenarij i režija: Miroslav Sikavica

 

21.30 DNEVNIK ŽIVIH MRTVACA (DIARY OF THE DEAD), horror, 2008, 95'
Petak uoči Noći vještica uobičajeno prikazujemo horror. Ovaj put izabrali smo film kultnog redatelja Georgea A. Romera, najpoznatijeg po svojim hitovima sa "živim mrtvacima". Jason Creed i grupica studenata filmske umjetnosti snimaju niskobudžetni horror u šumama Pennsylvanije, gdje iznenada čuju užasavajuću vijest o mrtvima koji oživljuju. Uplašeni, pokušavaju se domoći jedinog sigurnog mjesta koje znaju: svojih domova. Međutim, izlaza iz pakla nema, kao što više nema ni njihovih kuća. Sve je nestalo pod najezdom živih mrtvaca. Jason odluči dokumentirati stvarni užas i susrete sa zombijima. Kamere snimaju, bilježe svaki detalj za buduće generacije... ako itko preživi. Vlasti obećavaju da će riješiti situaciju – međutim ne uspijevaju. Komunikacija s ostatkom svijeta nije moguća. Jason i ostatak njegove ekipe ostaju prepušteni sebi samima, šačica sretno preživjelih koji ovise jedan o drugome.


OBLAK

Dnevnik živih mrtvaca

Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Petak , 12.10.2012
Jednominutni filmovi - 12.10. u 19 sati


Prethodni unos:
Ponedjeljak , 29.10.2012
Che - novi čovjek


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave