IZRADA ANIMIRANOG FILMA

21.08.2017

Hrvatski dom Vukovar poziva djecu od 7 do 12 godina na radionicu animacije i stripa na Vukovar film festivalu 2017. godine, od 21. do 26. kolovoza. Sudjelovati može najviše 15 polaznika, a prijave se primaju do 15. kolovoza na hrvatski.dom.vukovar@vu.t-com.hr - obavezno ostavite svoj kontakt-broj mobitela kako bismo vas obavijestili o točnom vremenu početka radionice.

 

U vrsnom establišmentu vukovarski Festival redovito postavlja kreativne radionice među kojima su radionice za animaciju i strip. Ove godine donosimo spoj dviju radionica u jednu, radionice stripa i animacije. S obzirom na to da su animirani film i strip vrlo srodni suvremeni mediji a ipak u iščitavanju različiti ideja spajanja donosi kvalitetniji pristup učenju te cjelovit i jasniji pregled materije.

 

Cjelovitu radionicu u trajanju šest dana vodit će stručnjaci za strip, film, fotografiju i montažu te animaciju Davor Šunk, Zvonimir Rumboldt i Tomislav Fiket. Program se sastoji od uvodnih priprema prvi dan, drugi i treći dan rade se likovni radovi na zadanu temu: crtanje story boarda (tabla stripa), stvaranje likova, karakterizacija, pozadine, priprema za animaciju... Četvrti, peti i šesti dan interpolacija likova i pozadina, animacija, montaža...

 

Tijekom cijele radionice polaznici će pod budnim okom triju voditelja proći sve faze složenog procesa važnog za izradu animiranog filma na zadanu temu. Zadnji dan postavit će se izložba storyboarda (tabli stripa) polaznika te održati projekcija animiranog filma na festivalu.


Pročitajte još iz rubrike - Aktivnosti:


Sljedeći unos:
Utorak , 22.08.2017
ŽIVJETI UZ DUNAV


Prethodni unos:
Subota , 17.09.2016
UPISI U PLESNU IGRAONICU: 17.9. u 10 sati


Arhiva članaka - aktivnosti
Sa današnjim danom smo objavili 37 članaka na web stranicama u kategoriji aktivnosti!
Pregledajte sve objave