DAVEŽ

11.02.2016

Scena Gorica gostuje s predstavom DAVEŽ u Hrvatskom domu Vukovar - u četvrtak, 11. veljače 2016. godine u 20 sati. Ulaznice se prodaju na blagajni (40 kuna parter, 30 kuna balkon), rezervacije na tel. 450-679, radno vrijeme: 10:00-13:00 sati i 2 sata prije predstave.

 

Poznajete li nekoga koga svi izbjegavaju, ne žele se družiti s njim i izmišljaju sve moguće isprike ne bi li što prije nestali iz njegove blizine? E, to je zato što je pravi, istinski davež koji uspješno iritira sve oko sebe. Davež je naporan, glasan, razdražljiv, neugodan, iritantan... On skače s teme na temu, ne da drugima da dođu do riječi, on izluđuje sve oko sebe, u ljudima izaziva gnjev, ljutnju, srdžbu, bijes, on svoju obitelj, prijatelje, poznanike ili potpune neznance dovodi do ruba!

 

Na poslu, u školi, na ulici, u ordinaciji… Daveža je sve više i više, pa ne čudi što postajemo emocionalno nestabilni, trknuti, munjeni, bedasti, opaljeni, pomaknuti, udareni, spremni za žutu kuću… Ipak, ne predajemo se tako lako, borimo se s ovom pošasti te se držimo one stare: „što te ne ubije, …obično te pošalje psihijatru“. Ali što se dogodi kada psihijatru treba psihijatar? Zatraži li i on stručnu pomoć? Tko mu u tom slučaju propisuje Xanax, Misar, Helex, Normabel, Apaurin, Praxiten…? Čini li to sam ili to za njega čini netko drugi? Poštuje li tijekom liječenja ugovor o povjerljivosti?

 

O svemu tome, i još mnogočemu, govori nova predstava Scene „Gorica“ naslova „Davež“, nastala pod redateljskom palicom Stojana Matavulja s glumačkom postavom – Iskra Jirsak, Marko Makovičić i Goran Malus. Puna duhovitih scena predstava nasmijava do suza. Radnja se odvija u psihijatrijskoj ordinaciji, gdje pacijent izludi psihijatricu koja i sama završava na liječenju. Za vrijeme liječenja, ona svoje slučajeve prepušta suprugu, također psihijatru. Upravo će njega do živčanog sloma dovesti isti onaj davež koji je izludio njegovu suprugu.   

 

Tko je ovdje lud, saznajte na grupnoj terapiji…




Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Četvrtak , 04.02.2016
DAMA S KAMELIJAMA


Prethodni unos:
Srijeda , 27.01.2016
PINOKIO


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 303 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave