ZAVIRITE U MOJ FILM

04.12.2015

Predstava ZAVIRITE U MOJ FILM Mateja Safundžića i Luke Stilinovića, dvojice mladih Brođana koji su završili osječku Umjetničku akademiju, igra u Hrvatskom domu Vukovar u petak, 4. prosinca 2015. u 18.30 sati. Ulaz je slobodan.

 

U sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti gostovanje predstave organizira Udruga za osobe intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar.

 

Predstava je nastala na temelju osobnih iskustava članova udruge „Vrapčići“ koji boluju od shizofrenije i bipolarnog afektivnog poremećaja. Svoja iskustva iznijeli su na fokus grupi, a dva mlada glumca njihove su priče pretvorila u scenarij za predstavu u kojoj ravnopravno glume članovi udruge i volonteri, a glavne uloge nose oni, profesionalni glumci.

 

Prikazuju se prvi simptomi kod mladića koji obolijeva od shizofrenije, neprihvaćanje bolesti koje dovodi do prekida upravo započete ljubavne veze te podršku koju dobiva kroz udrugu bolesnika. Predstava je edukativna, isprekidana je naracijom definicija dijagnoza psihičkih oboljenja i simptoma, te antistigmatizirajuća jer donosi neposredna iskustva osoba koje boluju od psihotičnih poremećaja, te izravno pokazuje njihove sposobnosti.



Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Srijeda , 09.12.2015
LEGENDA O SV. MUHLI - odgođeno za 2016!


Prethodni unos:
Subota , 21.11.2015
NOĆ KAZALIŠTA I REPRIZA


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 307 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave