Jeffrey Hutcher: PICASSO - PlayDrama, Split

14.03.2012

Splitsko kazalište PlayDrama gostuje s predstavom "Picasso" u Hrvatskom domu Vukovar – u utorak, 20. ožujka 2012. u 20.00 sati. Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma po cijeni 35 kn parter i 25 kn balkon. Tel. blagajne: 450-679.

 

PlayDrama, Split

Jeffrey Hutcher: PICASSO

režija Nenni Delmestre

ul. Elvis Bošnjak, Lana Helena Hulenić

prijevod Belmondo Miliša; scenografija, kostimografija i glazba Lina Vengoechea; voditelj svjetla i tona Boris Kružičević

 

U drami Jeffreya Hutchera zatječemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti, na kojoj namjeravaju "predstaviti" i Picassa. Sva djela izložena na tom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama počinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Nacisti ne žele spaliti krivotvorinu. Osobitost njene pozicije je u tome što ona, kao povjesničarka umjetnosti koja obožava Picassa, istovremeno želi i spaliti i spasiti Picassa, spasiti dva, a spaliti jednoga. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako da je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj mora sam izabrati djelo koje će biti spaljeno.


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave