HRVATI I KRAVATA

20.06.2023

U utorak, 20. lipnja 2023. u Hrvatskom domu Vukovar bit će otvorena putujuća izložba KRAVATA ISTAKNUTIH HRVATICA I HRVATA ISELJENIŠTVA i predstavit će se knjiga Branke Bezić Filipović HRVATI UJEDNINJENI KRAVATOM. Program počinje u 13 sati.

 

Nada Pritisanac Matulich, predsjednica Američko-hrvatskog kongresa, o programu kaže: "Projekt je osmišljen na način da učesnici projekta doniraju kravatu/ maramu ili šal (za žene) da prilože biografiju s fotografijom, da napišu poruku budućim naraštajima uz kopiju vlastoručnog potpisa. Sve narečeno planiramo štampati na panoe s kojima ćemo obići svijet i koje planiramo staviti na Virtualni muzej  iseljeništva koji je otvoren pri Aspira University College Split. Radimo na osnivanju Muzeja kravate (no za sada još nismo sigurni u kojem hrvatskom gradu je to najbolje ostvariti) i po završetku obilaska svih kontinenata, sve originale s popratnim sadržajima ćemo donirati Muzeju kravate na trajno vlasništvo."

 

Autorica knjige Branka Bezić Filipović voditeljica je Hrvatske matice iseljenika u Splitu i autorica više knjiga o hrvatskom iseljeništvu.

 

Program organiziraju Američko-hrvatski kongres (American Croatian Congress), Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

 

 



Pročitajte još iz rubrike - Izložbe:


Sljedeći unos:
Četvrtak , 14.09.2023
IZLOŽBA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA


Prethodni unos:
Subota , 06.05.2023
BUGARSKA IZ VISINE PTIČJEG LETA


Arhiva članaka - izložbe
Sa današnjim danom smo objavili 67 članaka na web stranicama u kategoriji izložbe!
Pregledajte sve objave