28. LUTKARSKO PROLJEĆE

06.04.2023

Održalo se od 27. ožujka do 31. ožujka 2023. g. – manifestacija koja se po 28. put održala u svim gradovima i mjestima u županiji, gdje za to postoje uvjeti za izvođenje predstava. Program koji se održava u Vukovaru održava se pod nazivom Vukovarsko lutkarsko proljeće i organizator svih predstava je Hrvatski dom Vukovar.

Izvedeno je pet predstava, dok je šesta predstava izvedena kao dio programa Dječje srijede.
27. ožujka 2023. – VUK I SEDMI KOZLIĆ – Dječje kazalište I. B. Mažuranić, Slavonski Brod
28. ožujka 2023. – MAJSTORI – Hrvatsko kazalište Pečuh

29. ožujka 2023. – KRALJEVNA I ŽABAC – Lutkarsko kazalište Mostar
30. ožujka 2023. – TRI MEDVJEDA I GITARA – Dječje kazalište B. Mihaljevića u Osijeku
31. ožujka 2023. – POSTOLAR I VRAG – Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci
Sve predstave organizirane su u prijepodnevnim satima za djecu iz vukovarskih vrtića i učenike nižih razreda osnovnih škola. Program je gotovo u potpunosti financiran od vlastitih sredstava, ostvarenih prodajom ulaznica. Sve predstave bile su iznimno dobro posjećene, a neke su imale i više igranja istoga dana zbog velikog interesa publike. Tijekom pet dana trajanja Lutkarskog proljeća predstave je pogledalo ukupno 1326 vukovarskih mališana i učenika osnovnih škola, ali i djece iz okolnih mjesta poput Negoslavaca, Bršadina i Trpinje u organiziranoj posjeti.

 
- 29. ožujka 2023. g. - predstava ZUBOLAND Gradskog kazališta Požega izvedena je u okviru DJEČJE SRIJEDE u Hrvatskom domu Vukovar, a namijenjena je djeci predškolske i školske dobi.

 

Organizatori vukovarskog dijela programa Lutkarskog proljeća jesu UO Asser Savus iz Vinkovaca i Hrvatski dom Vukovar, dok su pokrovitelji Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
































Pročitajte još iz rubrike - Novosti:


Sljedeći unos:
Srijeda , 16.08.2023
17. VUKOVAR FILM FESTIVAL


Arhiva članaka - novosti
Sa današnjim danom smo objavili 278 članaka na web stranicama u kategoriji novosti!
Pregledajte sve objave