POZIV UČITELJIMA I ODGOJITELJIMA

10.10.2022

Javna ustanova u kulturi i ove godine organizira besplatne edukacije za učitelje i profesore hrvatskoga jezika te odgojitelje s temama koje mogu pomoći u radu s djecom i učenicima.

 

Za vas smo pripremili dvodnevnu radionicu „Dramska početnica“ koja će se održati u sljedećim terminima:

 

-Ponedjeljak, 10. listopada 2022. od 14 do 18 sati, Rodna kuća Lavoslava Ružičke

-Četvrtak, 13. listopada 2022. od 14 do 18 sati, Rodna kuća Lavoslava Ružičke

 

Prijave primamo do ponedjeljka, 10. listopada 2022. godine do 10 sati na mail anakustura.hd@gmail.com ili na br. mobitela 098/987-8556. (Možete se prijaviti i preko vikenda).

 

Također, pozivamo vas i na drugu dvodnevnu radionicu „Dramsko pedagoške metode i tehnike za osobni i socijalni razvoj djece i mladih“ koja će se održati u sljedećim terminima:

 

-Ponedjeljak, 24. listopada 2022. od 14 do 18 sati, Rodna kuća Lavoslava Ružičke

-Četvrtak, 27. listopada 2022. od 14 do 18 sati, Rodna kuća Lavoslava Ružičke.

 

Prijave primamo petka, 21. listopada 2022. g. do 14 sati.

 

- Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a nakon svakog dana edukacije osigurali smo hranu i piće za sve sudionike.

 

Organizacija radionica financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

 

Očekujemo vas u što većem broju.

 

Ana Kustura, prof.

stručni suradnik

 

 

VODITELJICE RADIONICA:

 

Stela Macakanja-Baćić

nastavnica je Hrvatskog jezika u Graditeljsko-geodetska škola Osijek, profesorica savjetnica te dramska pedagoginja mentorica Hrvatskog centra za dramski odgoj. Trenutno je na studiju Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije u Zagrebu. Osim Hrvatskoga jezika, predaje i fakultativni predmet Dramski odgoj te je do sada bila voditeljica dramskih studija za djecu i mlade u udrugama Tea Modestia, Marko Svrtan, (NE) kultura, Atelier Artist, dramskog studija Dramoplov u Dječjem kreativnom centru DOKKICA. Trenutno je voditeljica dramskog studija za djecu i mlade u Kulturnome centru Osijek.

Vodila je dramskopedagoške radionice za darovite učenike u Centru izvrsnosti Osijek te  dugi niz godina sudjelovala kao voditeljica i mentorica na brojnim projektima i festivalima (Međunarodnoj koloniji mladih Ernestinovo, Zemlji bez granica, Reart festivalu, Međunarodnoj školi hrvatskoga jezika i kulture „Faust Vrančić“, Kreativnoj riznici Ekonomskog fakulteta Osijek, voditeljica multimedijalnog projekta Proni centra Osijek „Moj način“ , festivalu učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni) . 

Održala je niz radionica na Županijskim stručnim vijećima učitelja i nastavnika Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te brojne radionice namijenjene učiteljima, nastavnicima, odgojiteljima te stručnim suradnicima u udrugama MSvijet i Atelier Artist. Svojim je iskustvom stekla zvanje dramskog pedagoga mentora Hrvatskog centra za dramski odgoj te je imenovana povjerenikom njegova osječkog ogranka.

 

Ana Škaro

magistra je primarnoga obrazovanja te u svom rodnom gradu Osijeku radi kao učiteljica razredne nastave. Hrvatski centar za dramski odgoj dodijelio joj je 2017. godine zvanje dramske pedagoginje, a 2021. završava Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije u Zagrebu. Dugi niz godina vodi multimedijske i dramske radionice na Međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu i na osječkom Međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade Zemlja bez granica. Osim sudjelovanja na brojnim simpozijima,konferencijama i stručnim skupovima, provodi dramskopedagoške radionice i kulturne projekte za djecu i odrasle u suradnji s mnogim lokalnim udrugama. Od 2019. članica je predsjedništva Hrvatskog centra za dramski odgoj te voditeljica dramskopedagoških radionica za darovite učenike u Centru izvrsnosti Osijek. Stručnom suradnicom Dječjeg kreativnog centra DOKKICA postaje 2020. godine kada kao dramska pedagoginja sudjeluje u projektu Održivi razvoj kroz dramski odgoj vodeći dramske radionice za učenike – sudionike Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Suradnju s DOKKICOM nastavlja pisanjem scenarija za dječje predstave Pero i Vlatko – junaci prirode i Kako je Vlatkoupoznao Božić te kao voditeljica Dramskog studija Dramopolov.




Pročitajte još iz rubrike - Novosti:


Sljedeći unos:
Srijeda , 05.10.2022
POPRAVLJENI TELEFONI


Prethodni unos:
Srijeda , 05.10.2022
IZLOŽBA I PREDSTAVA TEATRA GAVRAN


Arhiva članaka - novosti
Sa današnjim danom smo objavili 278 članaka na web stranicama u kategoriji novosti!
Pregledajte sve objave