DVOJE I SHAKESPEARE NA EXIT

12.04.2019

Dvije predstave Teatra Exit u travnju 2019. gostuju u Hrvatskom domu Vukovar: DVOJE 3. travnja u 20 sati i SHAKESPEARE NA EXIT 12. travnja u 19 sati. 

 

Cijena ulaznice za pojedinu predstavu: 40 kuna parter, 30 kuna balkon.

 

 

DVOJE, 3.4. u 20 sati

Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo.

 

Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest.

 

Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

 

Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café– barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.

 

Tekst: Jim Cartwright

Režija i scena: Matko Raguž

Prijevod: Tomislav Kuzmanović

Igraju: Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček

Saksofon: Jakša Jordes

 

 

 

SHAKEspeare na Exit, 12.4. u 19 sati

Pred vama stoje tri mlada glumca koji su pokušali tako nešto i tijekom svoga puta često su se zaustavljali upravo iz gore navedenih razloga. U početku postojala je stanovita želja da se, poput ranije poznatih kazališnih primjera, obuhvate svi Shakespeareovi dramski tekstovi kroz određeni broj scenskih krokija. Taj revijalni nazivnik se malo-pomalo transformirao u potrebu da se u Shakespeareu zaustavljamo upravo na mjestima koja lakše isklizavaju iz povijesnih odrednica i uklizavaju u kontekst svakodnevice naših glavnih junaka: Živka, Marka i Jerka.

 

Dobrodošli!   

Shakespeare je napisao 37 komada.   

To ste sigurno već znali?!   

Od čega 10 povijesnih drama.   

I to ste znali?!   

Od čega 18 komedija.   

I to?!   

Osmislio je i napisao 1.222 lika.   

A to?!   

Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati.  

Jeste li i to znali?   

A jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?!   

Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III., Henrika VIII. i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli.   

Na EX! That’s IT!

 

Režija    Matko Raguž

Igraju    Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić / Saša Anočić




Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Četvrtak , 21.03.2019
ZMAJ HELIOT GOSTUJE U BELIŠĆU


Prethodni unos:
Utorak , 26.03.2019
RUČNI RAD


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave