HNK Zagreb: BELLA FIGURA

06.07.2016

HNK Zagreb gostuje s predstavom BELLA FIGURA, komedijom autorice Yasmine Reza, na Danima smijeha u Hrvatskom domu Vukovar - u srijedu, 6. srpnja 2016. godine. Početak je u 21 sat.

 

Cijena ulaznice 30 kuna. Blagajna Hrvatskog doma radi 10 - 13 sati i 2 sata prije predstave.

 

Yasmina Reza i ovim komadom secira moral srednje klase, uz svoj specifičan humor i ironiju, donoseći na scenu živote koji zapravo i mi živimo. Boris je uspješan poduzetnik koji namjerava uživati u romantičnoj večeri s ljubavnicom Andreom. Ona je samohrana majka i pomoćnica u ljekarni. Boris slučajno spomene kako je restoran preporučila njegova žena. Ta mala indiskrecija rezultirat će katastrofalnim posljedicama. Parkirajući ispred restorana, Boris autom udari stariju ženu. Uskoro se Borisu i Andreji pridruži još jedan par, Eric i Françoise, u pratnji Ericove majke Yvonne. Ubrzo postaje jasno kako su oba para povezana nezgodom na parkiralištu, a ispostavi se da je Françoise najbolja prijateljica Borisove žene. Svi zajedno sjedaju za stol, no vrlo brzo se vidi kakav je zapravo odnos između Borisa i Andreje.

 

 

Paralelno pratimo i odnos Erica, njegove majke i Françoise koji je daleko od idealnoga. Događaji se zahuktavaju, dolazi do fizičkih obračuna u trenucima kada se buržoaska fasada počne polako odljepljivati i kada ljudi moraju jedno drugome pogledati u oči.

 

Redatelj:

Boris Liješević

 

Ansambl predstave:

Andrea LANA BARIĆ

Boris Amette MILAN PLEŠTINA

Francoise Hirt OLGA PAKALOVIĆ

Eric Blum DUŠAN BUĆAN

Yvonne Blum KSENIJA MARINKOVIĆ

Glas iz offa ARIJA RIZVIĆ



Pročitajte još iz rubrike - Novosti:


Sljedeći unos:
Srijeda , 13.07.2016
Festivalska filmska radionica ,,Od ideje do realizacije"


Prethodni unos:
Petak , 01.07.2016
NEFINANCIJSKA PODRŠKA UDRUGAMA


Arhiva članaka - novosti
Sa današnjim danom smo objavili 276 članaka na web stranicama u kategoriji novosti!
Pregledajte sve objave