VUKOVARSKIM KRAJEM

13.06.2016

VUKOVARSKIM KRAJEM, izložba slika Darija Šošića, otvara se u Hrvatskom domu Vukovar u ponedjeljak, 13. lipnja 2016. u 19 sati.

 

Izložba će biti otvorena do 30. lipnja.

 

 

Povodom izložbe slika Darija Šošića

 

Slike Darija Šošića ulja na platnu i na lesonitu nose u sebi jednu snažnu ekspresivnu energiju iskazanu u prvom redu u vidljivom širokom potezu i gustoj pasti. Krajobrazi Borova naselja s karakterističnim crvenim kućama slikarski se kreću prema jednoj sažetoj formi, a pejsaži s tonski ugođenim atmosferama traže još više prostora i u svom slikarskom govoru polako izlaze s platna u slobodni prostor izvan slike.

 

Osjećaji dominiraju njegovom slikarskom paletom i pokazuju težnju ka sažimanju elemenata poznatog svijeta na slici ka jednom simbolu, znaku ili dominantnoj slikarskoj mrlji koja bi nam mogla sve ispričati iza spuštenog zastora na sceni života.

 

Dario Šošić prirodu gleda širom otvorenih očiju i upija sve zvukove, mirise i osluškuje otkucaje unutarnjeg srca koje nam on donosi sasvim razotkriveno i podatno u svoj svojoj nevinosti i ljepoti.Njegovo viđenje pejsaža i mrtve prirode otvara i nama nove poticaje za iste doživljaje i želju za taktilnim oćutima tajanstvenog života svih tih oblika i prostora koji nas okružuju svaki dan, samo tu je nama potrebno malo zastati da bismo ih primijetili u onoj ljepoti, tišini i ekspresivnom zanosu koji nam je podario Dario Šošić.

 

Zdravko Dvojković, prof., muzejski savjetnik







Pročitajte još iz rubrike - Izložbe:


Sljedeći unos:
Subota , 08.10.2016
SLIKE I FOTOGRAFIJE ZA VODOTORANJ


Prethodni unos:
Subota , 28.05.2016
MEĐIMURJE U VUKOVARU


Arhiva članaka - izložbe
Sa današnjim danom smo objavili 67 članaka na web stranicama u kategoriji izložbe!
Pregledajte sve objave