ČUDO U POSKOKOVOJ DRAGI

08.04.2016

Kazalište "Mika Živković" Retkovci gostuje s predstavom ČUDO U POSKOKOVOJ DRAGI u Hrvatskom domu Vukovar - u petak, 8. travnja 2016. godine u 20 sati.

 

 

Ante Tomić

ČUDO U POSKOKOVOJ DRAGI

 

Dramatizacija: ŽELJKA UDOVIČIĆ PLEŠTINA

Adaptacija i režija: MARKO SABLJAKOVIĆ

Igraju: ILIJA ČERVEN, ZDRAVKO ŠINJORI, ANTUN BRAJKOVIĆ, ŠIMUN IŠTAKOVIĆ, NIKOLINA BENAČIĆ, DARKO LOVRETIĆ, MAGDALENA BENAČIĆ, ĐURĐICA ZETOVIĆ, DIJANA IVKOV, KATARINA PROŠENSKI, MATIJA GRGIĆ, MARTINA IŠTAKOVIĆ, MAJA JAKŠIĆ, ANICA PROŠENSKI, KATICA ŠTEFANČIĆ, MARIJA MRVIČIN, DANIJELA IŠTAKOVIĆ, KRISTINA ŠUTALO, SARA ZETOVIĆ, ĐURO PERKOVIĆ i MIRA ŠUTALO

 

Prema adaptaciji Marka Sabljakovića otac Jozo Poskok, udovac, u mentalnoj izolaciji po njegovima nazvane drage u kojoj „zakon ne štiti“, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Jedu se žganjci na sto načina i sve što uz to slijedi. Tada Krešimiru pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi. Tada počinju „problemi“.

Međutim, ironija koja opisuje taj mentalitet i razigrava okolnosti u kojima se on raskazuje ne izdiže se iznad svojih junaka, ne podruguje im se s visoka, već s insajderskom simpatijom pretvara sve u autoironiju u čijem se humornom okrilju ni mi ne sramimo priznati ono što smo prepoznali.

Kroz smijeh, za svaki slučaj.





Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Petak , 15.04.2016
MIRIS LOVINE


Prethodni unos:
Nedjelja , 20.03.2016
SCENA MARTIN U SESVETAMA I DUGOM SELU


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave