DUH ČETRDESET I PETE

07.10.2014

Film Kena Loacha DUH ČETRDESET I PETE prikazujemo u Ružičkinoj kući u ponedjeljak, 13. listopada 2014. Film traje oko 90 minuta, početak je u 18 sati, ulaz besplatan.

 

Dokumentarac koji strastveno govori o duhu jedinstva koji je hrabrio Britaniju tijekom rata i stvorio nadu u postojanje jednog boljeg, ujedinjenog društva. Godina 1945. bila je presudna godina u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Jedinstvo koje je vodilo Britance kroz rat sjedinjeno s iskustvom tegobnog međuratnog vremena dovelo je do ideje o boljoj budućnosti. Stvorio se duh vremena gdje je svatko svakome pružao ruku. Redatelj Ken Loach koristio je izvorne filmske zapise dobivene iz arhiva diljem Kraljevstva uz zvučne snimke te nedavne intervjue kako bi stvorio širok politički i socijalni narativ. Duh četrdeset i pete nastoji rasvijetliti i proslaviti doba iznimnog zajedništva, utjecaj koji se godinama osjećao, a i danas bi se ponovo mogao osjetiti.

 

„Dostignuća laburističke vlade ’45. ispisana su iz naše povijesti. Velike industrije prešle su u državno vlasništvo te je nakon skorog ekonomskog kraha stvorena država blagostanja. Velikodušnost, uzajamna podrška i suradnja krilatice su tog vremena. Prisjetimo se odlučnosti onih koji su krenuli stvoriti bolji svijet.“ Ken Loach – redatelj

 

Filmski program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).



Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Petak , 24.10.2014
SLIKA KOJA NEDOSTAJE


Prethodni unos:
Četvrtak , 02.10.2014
AI WEIWEI: NEVER SORRY


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave