RAVNATELJ KAZALIŠTA

10.09.2014

Aplauz teatar gostuje u Hrvatskom domu Vukovar s komičnom operom u jednom činu Wolfganga Amadeusa Mozarta RAVNATELJ KAZALIŠTA – u srijedu, 17. rujna 2014. u 20 sati. Ulaznice: 40 kuna parter, 30 balkon.

 

Uslijed kulturnih reformi, rezanja troškova, “mijenjanja smjera kulturnog razvoja”, zgrada popularnog gradskog kazališta biva zatvorena te je njezin dotadašnji ravnatelj, Oto Kunšt, prisiljen osnovati nezavisnu putujuću kazališnu trupu. U suradnji s novim pomoćnikom, glumcem Bufom, mora pronaći ansambl; glumce i pjevače, umjetnike svih profila, kao i investiture, sponzore, donatore koji su voljni osigurati život kazalištu pa makar i putujućem.

 

Duhovita opera W.A. Mozarta tijekom godina doživljavala je mnoga libreta. Njegov “Ravnatelj kazališta” poslužio je brojnim svjetskim pozornicama da progovore o kazalištu, ne samo kao o umjetnosti već i o životu samog kazališta. Kad se ugase svjetla i sruše kulise, otkrivaju se krize taština, financijske krize, političke krize, sve one krize koje za uobičajenu publiku ostaju prikrivene blještavilom lažnih zrcala. Ovaj singspiel jednog od najvećih svjetskih kompozitora razotkriva lica iza maski i ruku koja upravlja marionetom.

 

naslov originala "Der Schauspieldirektor"
prema prijevodu Ivana Ivice Krajača

 

REDATELJ Marko Juraga
KOREOGRAF Morana Paškiević
GLAZBENI SURADNIK Marijan Orešković

 

Glumačka podjela:
OTO, ravnatelj kazališta Slavko Juraga
BUF, glumac Goran Malus
SCHWARZ, bankar Ervin Baučić
ELIZABETA, glumica Lana Blaće
SUZANA, sopran Kristina Habuš
PAULINA, sopran Danijela Pintarić
NORIĆ, tenor Valentino Blasina



Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Utorak , 14.10.2014
SNAJPER


Prethodni unos:
Ponedjeljak , 29.09.2014
MUŠKARCI SU S MARSA, ŽENE SU S VENERE


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 307 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave