29. VUKOVARSKO LUTKARSKO PROLJEĆE

18.03.2024

 

 

PREDSTAVE U HRVATSKOM DOMU VUKOVAR u sklopu 29. Vukovarskog lutkarskog proljeća:

 

 

 

 

1.  ponedjeljak, 18. ožujka 2024. g. u 10 h - "ERO S ONOGA SVIJETA" - Zagrebačko kazalište lutaka

 

(Ero s onoga svijeta najslavnije je djelo hrvatskog skladatelja Jakova Gotovca i libretista Milana Begovića. Glavni lik je Mića koji traži djevojku kojom bi se oženio. Na majčin se savjet prikazuje kao siromah, kao Ero s onoga svijeta, jer želi biti siguran da ga odabranica Đula sigurno voli. Komični zaplet i vrhunska glazba nadahnuta tradicijama dalmatinskoga zaleđa zasigurno će zaintrigirati čak i najmlađu publiku. Radnja je pojednostavljena tako da djeci bude posve razumljiva, a najslavnije Gotovčeve arije snimili su vrhunski operni pjevači i pjevačice pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka. Velika glumačka podjela i dojmljive lutke jamče scenski spektakl koji će za djecu biti zabavan i poučan uvod u svijet opere.)

 

 

 

2.  utorak, 19. ožujka 2024. g. u 9.30 h i u 11 h - "PRIČA S MORSKOG DNA" - Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

 

(Prema motivima zbirke Monike Kompanikove Dubokomorske priče. 

Riba Biba i Zmijo Mijo odlaze u svijet u potrazi za novim, boljim domom. Prolaze kroz razne pustolovine koje se mogu dogoditi na morskome dnu i na kraju pronalaze idealan dom, ali ih čeka veliko iznenađenje. To je priča o prijateljstvu u dobru i u zlu, ali i tome da je ono najvrjednije gotovo uvijek ispred nosa, a da to ne vidimo.)

 

 

 

3.  srijeda, 20. ožujka 2024. g. u 9.30 h i u 11 h - "PUNA VREĆA ŽELJA" Lutkarsko kazalište Mostar

 

(U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome priljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće - jer tamo pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svatko za nju ima jednu želju koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.)

 

 

- Istoga dana u 18 sati u Hrvatskom domu Vukovar gostuje Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci s predstavom "Postolar i vrag" u sklopu programa DJEČJA SRIJEDA.  Ulaz je BESPLATAN!

 

 

 

4. četvrtak, 21. ožujka 2024. g. u 9.30 h i u 11 h - "TUNJA" - Kazališna družina I. B. Mažuranić, Slavonski Brod

 

(Prema motivima pjesme "Kako živi Antuntun" Grigora Viteza.

Tunja nam pokazuje na koje načine je beskonačna dječja mašta. Predstava se dramaturški oslanja na poznatu Vitezovu pjesmu, ali će se koristiti i druge kreativne ideje i maštarije. Kroz predstavu glumac će istraživati od nemogućeg do mogućeg, obuhvatiti dio pjesme, ali i dodati nove nespomenute nelogičnosti. Predstava će afirmirati temeljne ljudske vrijednosti, poticat će djecu na igru, smijeh i zabavu te kroz interaktivne dijelove razbijati dječje strahove. Didaktična predstava koja kroz igru uči djecu o kazališnoj umjetnosti.)

 

 

 

5. petak, 22. ožujka 2024. g. u 10.30 h - MARGARETA PERŠIĆ: PRIPOVJEDNO - SCENSKI NASTUP

 

(Dođi! Pričom te zovem u pustolovinu novu, u zaštićeni nevidljivi prostor mašte i snove. Zakoračit ćemo na tlo onkraj ovog vidljivog svijeta i susresti junake slavne, djeve bajne, čuda nemoguća, i pit ćemo s izvora vode žive. Dođi, ne časi časa, brod samo što nije krenuo, jedra svoja već je zapeo! U tom nepreglednom moru, znam gdje ćemo kopno pronaći i po povratku sa ovog putovanja kako će nam okrijepljena duša zablistati!)

 

 

Cijena ulaznice: 4 eura (osim za predstavu "Postolar i vrag" koja je besplatna). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Petak , 05.04.2024
STAND-UP "SEXPERIMENT"


Prethodni unos:
Srijeda , 20.03.2024
DJEČJA SRIJEDA - "POSTOLAR I VRAG"


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave