BESPLATNO NA NOĆ KAZALIŠTA + DVIJE PREDSTAVE U NEDJELJU I PONEDJELJAK ZA CIJENU JEDNE

25.11.2017

BESPLATNO NA NOĆ KAZALIŠTA:

 

HEBEMU MIŠA!, nova predstava amatera Scene Martin, doživjet će svoju svečanu premijeru na Noć kazališta 2017. godine - 25. studenog u Hrvatskom domu Vukovar. Predstavu možete pogledati u 19 sati i u 21 sat, a ulaz na obje izvedbe besplatan je i slobodan (bez ulaznica). Više o predstavi: HEBEMU MIŠA!

 

Između dviju izvedaba na subotnju Noć kazališta u predvorju Hrvatskog doma priredili smo vam GLAZBENI PROGRAM u izvedbi Josipa Paulića (tenor) i Ante Blaževića (klavir). Glazbeni program počinje u 19 sati i za publiku je također besplatan.

 

 

PLATITE JEDNU ULAZNICU I POGLEDAJTE DVIJE PREDSTAVE:

 

U nedjelju, 26. studenog pogledajte predstavu NOSOROG prema tekstu Eugènea Ionesca u izvođenju Narodnog pozorišta Kikinda, a u ponedjeljak, 27. studenog predstavu JUČER SAM SE SJETIO PLAVE Kazališta Novi život iz Zagreba. Obje predstave počinju u 19 sati. Cijena ulaznice koja omogućuje gledanje obiju predstava iznosi 40 kuna za parter ili 30 kuna za balkon.

 

 

NOSOROG

 

Narodno pozorište Kikinda postavilo je na scenu Ionescov komad u kojem se stanovnici provincijskog grada jedan po jedan pretvaraju u nosoroge. Bérenger, glavni lik, jedini ostaje nepromijenjen. NOSOROG, prema Ionescovim riječima, prikazuje proces nacifikacije jedne zemlje.

 

Više o predstavi: Narodno pozorište Kikinda

 

 

JUČER SAM SE SJETIO PLAVE

 

"Što je sljepoća? Fizičko obesvjetljenje i svijet u kojem boje poprimaju sinestezijske oblike stvarajući poseban 'kolorit', ili buljenje zdravih očiju i ne-prepoznavanje drugih i drugačijih. Ona fizička i najčešće 'gledana', najgora je onima kojima se dogodila, no ona druga, ona koja se ne vidi, a zasljepljuje svojim 'gledištima', razboljeva sve oko sebe i uvodi nas u mrak kroz koji ni sunce nema nikakvih šansi.

 

Ova predstava je mala, ljupka prolaznica kroz vaše živote, izazovno odjevena da se okrenete za njom, ljubopitljiva i šarena pogleda, kako bi ste sat i nešto očijukali sa općom dušom. Ona nema potrebe za ljubakanjem, sa jeftinim i jednotrenutnim ispreplitanjem prstiju, nema poriva da vas 'uštine za obraščić' i probudi vam lažnu nadu u ljubav na prvi dodir, ona je kompozicija svih nas skupa, zagrljenih u Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, nas kojima je žao svih koji nas sažaljevaju, nas koji dobro vidimo kako nas ne-gledaju i prave od nas kasicu za milodare, a mjesta u dvorani ostavljaju praznima, jer nismo dostojni biti kazalištem." (Vojin Perić)

 

Više o predstavi: Kazalište Novi život

 

 






Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Subota , 02.12.2017
ISUS U SNACK BARU


Prethodni unos:
Petak , 03.11.2017
NIJE ME STRAH


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave